


Kantarellirisotto – syksyinen suosikki arkeen ja juhlaan
40 min
Mehevän kostea kantarellirisotto on kaunista ja herkullista haarukoitavaa. Parmesaanijuusto ja kuiva valkoviini antavat risotolle hienostuneen maun.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 l
kantarelleja
50 g
voita
3
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1 dl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1/2 dl
tuoretta timjamia (silputtuna)
7 dl
kasvislientä
1/2 tl
merisuolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 dl
parmesaanijuustoa
1
kevätsipuli (silputtuna)
1 1/2 dl
lehtipersiljaa
Kantarellirisotto – ohje:
- Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuumenna nokare voita pannulla ja paista sienet. Siirrä sivuun odottamaan.
- Hienonna sipulit. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää timjami.
- Lisää kasvislientä riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.
- Kypsennä, kunnes riisi on napakan pehmeää (15–20 minuuttia).
- Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kantarellit, juustoraaste, kevätsipuli ja lehtipersilja. Tarjoa kantarellirisotto heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat